top of page

Hatha Ioga

Hatha Ioga prové del sànscrit, on "ha" significa "Sol" i "tha" "Lluna", i ioga significa "Unió", per tant és la Unió del Sol i la Lluna. Això fa referència als dos principis complementaris operants en tota manifestació material i de vida, aquests són un principi dinàmic, positiu, solar, actiu, masculí i un altre principi estàtic, negatiu, llunar i femení.

 

 

 

La tècnica pròpia del Hatha Ioga consisteix en les Asanes o postures, el Pranayama o domini del prana per mitjà de la respiració  i la Relaxació conscient. Això contribueix a la purificació dels Nadis o canals d'energia, a activar els chakras o centres d'energia i a la unió d'aquestes energies complementàries en l'estat de meditació.

Hatha Ioga va ser introduït originalment per el Iogui Swatmarama , un savi de l'Índia, en el segle XV. És la base de la qual molts altres estils de ioga han estat desenvolupats, inclosos Ashtanga o Bikram Kundalini. Avui el Hatha Ioga és un dels més populars i ben coneguts estils de ioga en el món occidental. Es practica principalment la salut i la vitalitat, a més d'estirar el cos i disminuir l'estrés.

Hatha Ioga és una forma d'exercici  bastant lent i suau, que es centra en simples postures i moviments còmodes d'un a un altre. Aquest tipus de ioga és un bon inici per a principiants i per començar o acabar un llarg dia.

La pràctica del ioga no només treballa el cos físic, et manté en plena forma, endureix i allarga els músculs, també treballa en el sistema nerviós i circulatori, purificant i  balancejant.​

Hi ha diferents variacions de la definició  exacta de Hatha Ioga. Alguns el tradueixen com "El ioga de la força", mentre que altres defineixen com haviem dit "Ha" com el sol/masculí i "tha" com la lluna/femenina, per tant, referint-se a la integració dels oposats en una unió completa. Al igual que totes les formes de ioga, l'objectiu de Hatha ioga és unir la ment, el cos i l'esperit.

hatha-yoga.jpg
a_39.jpg
Fotolia_86982106_S.jpg
daa021000287.jpg

ioga Mataro         Yoga Mataro

images.jpg
bottom of page