top of page

Una persona sàvia,  sap que tots els éssers són un amb Ell.

Flors de Bach

Les Flors de Bach són una sèrie d'essències naturals utilizades per tractar diverses situacions emocionals, com pors, soledat, desesperació, estrés, depressió i obsessions. Van ser descobertes per Edward Bach entre els anys 1926 i 1934.

El Dr. Bach era un gran investigador, a més de metge i homeòpata. Va experimentar amb diverses flors silvestres natives de la regió de Gal-les, a la Gran Bretanya, d'on ell era originari, fins a trobar 38 remeis naturals, cadascun amb propietats curatives per a diferents problemes emocionals. A aquestes 38 flors se'ls diuen Flors de Bach.

Les Flors de Bach també reben el nom d'essències florals de Bach i de elixirs florals de Bach.

La seva teoria era que les malalties físiques tenen un origen emocional, i que si els conflictes emocionals subsisteixen per molt temps, la malaltia del cos comença a aparèixer, però, en restaurar l'equilibri emocional es resol la malaltia física. Va ser d'aquesta manera que va desenvolupar la Teràpia de les emocions.

Després de més de 70 anys, les Flors de Bach han estat provades com un magnific sistema per tractar els problemes físics, mentals i emocionals dels éssers vius.

aroma.jpg
645x344-1503520813629.jpg

La PNL (Programació Neurolingüística) és un dels enfocaments actuals que més funciona per millorar la comunicació i dissenyar i instal·lar canvis que durin, tant en les persones com en el seu entorn. Serveix per desenvolupar l’excel·lència personal, relacional i professional.

Podem definir la PNL com la ciència o l’art que estudia el funcionament intern de les persones, el que anomenem “l’experiència subjectiva” o “el mapa mental” de cadascú. És un model de comunicació que estudia l'estructura de la conducta humana i explicita les pautes o patrons de comportament i de canvi, oferint instruments i habilitats per al desenvolupament i l'optimització dels recursos personals.

La PNL parla de “com penses”, basant-se en la idea de que cada individu segueix uns models personals, una sèrie de passos i processos per fer el que fa, per pensar el que pensa i per tant, per actuar com actua. El nostre funcionament intern i mental és com un circuit amb tots els passos marcats per nosaltres mateixos. A vegades, fins i tot, sense ser-ne conscients. Per això fem el que fem de la manera en la que ho fem, per això a vegades ensopeguem allà mateix, per això a vegades “no sabem què fer” o sabem potser “què fer” però no sabem “com fer-ho”.

A través de la PNL el que podem fer és descobrir quins són aquests processos que fa servir la nostra ment i que apliquem nosaltres mateixos. Un cop descoberts, aquests sistemes poden modelar-se, canviar-se o reestructurar-se.

És el “COM” cadascú de nosaltres es representa la “realitat” dins seu. Com veu, com sent, com percep el seu propi món i el món que l’envolta. És un estudi que detalla com és aquesta realitat, quines són les conductes i els patrons de conducta.

Com actues, com penses i sobretot per què és així i no d’una altra manera? Per què si saps el què vols o saps què és elque passa... no aconsegueixes plasmar el “com” fer el canvi, la millora o avançar cap allò que realment desitges? Quines són les teves creences, els teus valors i què és el que et limita si és que realment hi ha alguna cosa que et limiti?

La PNL està pensada per a tota persona que vulgui incrementar la seva capacitat de comunicació i de canvi, per a tota persona que vulgui aprendre com funciona la seva ment i com actuen les seves emocions. Però sobretot, per tota persona que vulgui aprendre per ella mateixa com pot modelar aquestes actituds i aquestes sensacions, com pot portar-ho a la pràctica marcant una diferència.

És doncs, una eina que facilita tant el desenvolupament individual com l'optimització dels grups humans, amb l’objectiu d’oferir els recursos necessaris per millorar, per superar les limitacions i convertir-les en oportunitats. Una manera de potenciar els processos de canvi i desenvolupament d'habilitats per al creixement personal i la millora de les relacions interpersonals.

budha hand.jpg
2594.jpg
20100608015931-hvgbzczaadvvilhcx.jpg

PNL - Programació neuro-lingüística

TERAPIES EN HORES CONVINGUDES

Si estàs interessat/ada l'alguna d'aquestes teràpies, fes ens ho saber mitjançant el qüestionari que hi ha mes avall.

El teu missatge s'ha enviat correctament.

ioga Mataro    yoga Mataro

 

images.jpg
bottom of page