top of page

VINYASA    IOGA

El ioga és una disciplina mil·lenària, que es caracteritza per ser un dels millors sistemes de cura integral que existeixen.
En el ioga, cos, ment i esperit s'enforteixen i asserenen amb la pràctica de les asanes, la respiració i la meditació.
Practicat a l'Índia des de fa milers d'anys, el ioga en general s'ha convertit en un dels sistemes de condicionament físic i espiritual que més adeptes guanya cada dia.
Forma part de l'hinduisme, considerada una de les cultures més complexes del món, en la qual tant per la seva tradició cultural i social, fan que el ioga es consideri una part essencial de tots els seus fonaments bàsics.
Fins i tot hi ha textos escrits en sànscrit, que daten de fa milers d'anys, en els quals ja es parlava sobre pràctiques de meditació, respiració, transcendència del jo i una sèrie de postures que ajuden al practicant a purificar el seu cos: les asanes.

La paraula "vinyasa" es pot traduir com "organitzar alguna cosa d'una manera especial", com per exemple les postures de ioga. A les classes de ioga vinyasa, els practicants coordinen el moviment amb la respiració per fluir d’una postura a la següent. Ashtanga, Baptiste Yoga, Jivamukti, Power Yoga i Prana Flow es podrien considerar Ioga vinyasa. Vinyasa també és el terme que s’utilitza per descriure una seqüència específica de postures (Chaturanga de gos de cara amunt a gos de cara a baix) que s’utilitza habitualment en tota una classe de vinyasa.

 

 


En què consisteix el Vinyasa Ioga

Vinyasa Ioga es refereix a una forma d'aquesta disciplina, que segueix una sèrie particular i concreta d'asanes o postures.
Aquestes postures es succeeixen, amb la finalitat de crear un patró específic o un flux suau.
Per tant, Vinyasa Ioga és també conegut com Ioga Flow, ja que totes les postures sostingudes pel cos estan connectades per mitjà de la respiració rítmica, de manera que es crea en el cos una sinergia entre la força i l'energia.
Aquesta forma de ioga és efectiva si les tècniques de respiració i la respiració profunda s'utilitzen de forma adequada.
Gràcies a la correcta execució d'això, pot arribar a tenir un efecte extremadament relaxant en el cos del practicant.
Molts centres de rehabilitació de trastorns de l'alimentació inclouen el Vinyasa Ioga com a part dels seus mètodes de tractament, gràcies als seus resultats infal·libles per controlar la ment i les ansietats produïdes per aquests trastorns.
Pot ser una mica complex seguir a peu de la lletra el patró de respiració, ja que la ment tendeix a moures molt ràpid i desestabilitzar-se en qüestió d'un segon.
No obstant això, mitjançant la repetició i la constància, després d'un cert període de temps, tant la ment com el cos poden ser totalment controlats.

Com en tots els exercicis, és important fer un escalfament previ, perquè les nostres extremitats es puguin preparar per a una sessió de ioga i poder així reduir la probabilitat d'alguna lesió.
A més, és recomanable tenir una alimentació equilibrada i estar sempre ben hidratats per poder donar el màxim en la sessió de Vinyasa Ioga.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Com és una sessió de Vinyasa Ioga respecte a altres pràctiques de ioga?

Existeixen més de cent tipus de ioga i en occident es coneixen i es practiquen diversos estils que deriven del Hatha Ioga, un dels més dinàmics.
N'hi ha més espirituals, com el Kundalini Ioga, o més físics i exigents, com el Ioga Bikram, que es practica en una habitació calenta (a la temperatura normal a l'Índia). Fins i tot hi ha un Ioga Facial per relaxar i tonificar els músculs de la cara.

Tot això combinat amb la respiració, que ens ajuda a generar calor i energia corporal.
Després de l'escalfament es comença amb les asanes, sempre realitzant una postura i la seva contra postura per treballar el cos i la musculatura de forma equilibrada.
Si la classe és dinàmica, com en el cas també del Power, Dinàmic o Ashtanga Ioga, les asanes es faran en moviment de forma fluïda.
De forma general, totes les classes de ioga acaben amb una relaxació d'uns 10 o 15 minuts en què es retorna a el cos i la ment a la calma.
Segons l'estil de ioga o el professor, també pot fer-se una sessió de meditació final.

1. No es tracta d'exercici.

El ioga Vinyasa es defineix literalment com una seqüència intel·ligent de postures. El Vinyasa Ioga és una pràctica introspectiva molt subtil, bella i l’exercici pot ser un benefici secundari. El ioga consisteix a conèixer-se millor a si mateix i a aprendre a estimar-se.

2. Es tracta dels òrgans.

És adequat centrar-se en l'estirament i l'enfortiment al començament d'una pràctica de Vinyasa Ioga. Un cop els músculs estan oberts, la pràctica gira cap a les articulacions. I un cop obertes les articulacions, podeu accedir als òrgans. El Vinyasa Ioga té molt a veure amb millorar la circulació i alleujar la congestió dels òrgans.

 

3. És una meditació en moviment.

La meditació centra l’atenció en la ment i el Vinyasa Ioga centra la ment perquè ens dóna alguna cosa per centrar-la. És una meditació dinàmica. Ja sigui la respiració, el moviment, els bandhas o les asanes, hi ha un component mental molt fort a la pràctica del Vinyasa Ioga. El Vinyasa pot ser fonamental per estabilitzar i enfocar tota la vida.

4. És un sistema de respiració Hatha Yoga.

En el Vinyasa, la respiració es fa pel nas. Per a cada moviment, es respira. Per exemple, si aixeques el braç, no respires per aixecar el braç, cal sincronitzar la velocitat de la respiració i la del moviment, de manera que es tracta d’una inhalació lenta, uniforme, suau i un aixecament lent i concentrat del braç. Això és molt difícil al principi i ajuda a centrar la ment, perquè realment cal pensar-hi.

5. Hi ha un drishti (mirada) per a cada postura.

Hi ha 9 drishtis o punts de vista a Hatha ioga (que també s’utilitzen en Vinyasa), i cada postura té un drishti molt específic. El ioga consisteix a escoltar i executar una tasca. Cada postura té moltes tasques i una d’elles és el drishti. Mirar en una direcció específica ajuda a crear la meditació per a cada postura.

1585977814_8283-org.jpg
1585977813_8986-org.jpg
1585977810_7021-org.jpg
1585977812_3315-org.jpg
1585977812_1163-org.jpg
1585977811_9432-org.jpg
Vinyasa-yoga-benefits.jpg
Vinyasa-Yoga-Benefits-Ensures-A-Healthy-
Vinyasa-Yoga-Benefits-Improves-Lifestyle
Vinyasa-Flow-Yoga-Class.jpg
Vinyasa-Yoga-Benefits-Acts-As-A-Stress-R
Vinyasa-Yoga-Benefits-Building-Body-Stre
Vinyasa-Yoga-Benefits-Peaceful-Sleeping-
Vinyasa-Yoga-Benefits-Increases-Lung-Cap
Vinyasa-Yoga-Benefits-Finding-Concentrat
Vinyasa-Yoga-Benefits-Strengthening-The-
images.jpg
bottom of page