top of page

Tota desesperança és seguida per l'esperança.

Ioga Dinàmic

Ioga 2.jpg

El ioga és una disciplina molt estesa a tot el món, milions de persones el practiquen i obtenen un benefici per a la salut física i mental. Hi ha moltes branques o escoles de ioga i cadascuna es centra en algun concepte específic del ioga. En els últims 20 anys s'ha desenvolupat un nou tipus de ioga, és el ioga dinàmic que emfatitza certs ritmes i dinàmiques en la pràctica.

El component físic està molt present, és intens i vigoritzant. Fonamentalment es treballa efectuant les mateixes posicions o asanes del ioga però amb moviments rítmics. La velocitat dels moviments ha d'estar d'acord a la respiració, aquest és el ritme que segueix.

S'utilitzen les asanes clàssiques del hatha ioga, algunes es realitzen de peu, a terra o postures invertides. En conjunt, fent totes les postures del ioga rítmicament es treballa la part física del cos de manera equilibrada. El ioga dinàmic és un excel·lent exercici per millorar l'estat físic.

A més es tenen molts avantatges per a la salut. Els tallers i classes de ioga dinàmic estan plantejats com una seqüència de postures i de respiració. Es comença l'activitat amb un moment de tranquil·litat per anar augmentant de poc l'exigència. Al principi s'alliberen tensions i és a meitat de la classe aproximadament quan arriba la veritable exigència física.

 

Les bases del ioga dinàmic són les asanes o postures i el moviment coordinat amb la respiració. La tècnica del ioga és anomenada Pranayama i en ella s'aprèn a que la respiració no tingui obstacles.

Però això no es tracta d'exercici físic únicament, el ioga dinàmic no perd el seu profund significat ni la meta que és la recerca de la saviesa i la compenetració amb la consciència Universal, aquí també s'aconsegueix un alineament energètic que tendeix a equilibrar i harmonitzar els estats mentals.

El Ioga dinàmic és una forma insuperable d'exercici. En integrar, en una singular combinació d'exercicis, entrenament físic i alleujament de l'estrès, la seva seqüència de postures científicament concebudes li permetran assolir el màxim de les seves possibilitats físiques i mentals.

 

Les seqüències d'exercicis, perfectament concatenats, es realitzen en conjunció amb la respiració dinàmica; es genera així una calor corporal molt profunda que permet desenvolupar potència, flexibilitat, resistència, concentració i intuïció.

yoga-en-pareja-estiramiento.jpg

Ioga dinàmic en parella

El ioga en parella és una variació del ioga tradicional que es coneix amb el nom de Hatha ioga, per tant, les asanes que es duen a terme són les mateixes.

Quina és la diferència entre el ioga tradicional i en parella? Una mateixa postura és realitzada per dos persones alhora, per complementar-se i recolzar-se. A diferència d'altres tipus de ioga, les asanes poden arribar a sostenir-se entre des de 15 segons i fins a 2 minuts i, quant més gran sigui el temps de permanència en la postura, més complexa serà l'execució.

En fer les asanes de ioga en parella els participants transmeten la seva energia entre si perquè flueixi com si fos una de sola. Aquesta connexió especial d'ambdós cossos i ments és el major objectiu a assolir durant la pràctica, i es pot aconseguir sempre que:

Els dos practicants respirin al mateix ritme.
La parella es relaxi, confiï l'un a l'altre i es deixi portar.
Les dues persones no superin els límits dels seus esforços.
La parella es concentri en cada moviment segons la respiració alhora que gaudeix en arribar a execució correcta de la postura.


 

avatar.jpg
2570dff8e5174eb4a0e6c99a08adb634.jpg
maxresdefault.jpg
images.jpg
bottom of page