top of page

Una ment relaxada és una ment creativa.

F A M I L I O G A

Family-yogo-high-res-1.jpg

El ioga en família és una forma genial de fomentar la trobada familiar en un ambient distès, relaxat i diferent. Una forma de compartir amb els nostres fills/es mentre realitzem una activitat corporal que, en el cas del ioga, ens ajuda a enfortir el vincle afectiu i a comunicar-nos amb els nostres fills en un pla diferent al de la comunicació verbal.

Una pràctica que, afavoreix no només la pròpia harmonia i equilibri, sinó l'harmonia familiar i la unió.

La pràctica del Ioga en família és una de les millors activitats perquè pares i fills comparteixin temps de qualitat i benestar junts. És una oportunitat per millorar el vincle familiar i afectiu, on pare-mare i nen es coneixeran una mica més, aprenent els uns dels altres.

El ioga en família, a més dels beneficis que la pràctica de ioga té en si, afavoreix aspectes com:

- La creativitat i espontaneïtat.

- La comunicació emocional.

- La comunicació energètica.

- Reforça la imatge positiva que

   tots dos tenen de l'altre.

- Potència l'harmonia familiar.

- Treballa la coordinació en parella

   i la sincronització.

- Àmplia el coneixement de l'un sobre

  l'altre, i el que tots dos tenen de si mateixos.

Sterling-Heights-family-yoga.jpg
Family-Yoga-Class.jpg

Com és una sessió de Ioga en família?

Es dóna prioritat a enfortir el vincle i la comunicació pare/mare-fill/a, per això les asanes s'adapten a les dues edats i nivells, i sobretot es dóna prioritat a les asanes en parella, on hi hagi comunicació corporal, verbal i emocional.

També treballem en grup, fomentant la interrelació i socialització amb el resta de famílies.

Com no, es realitzaran exercicis i jocs per aprendre junts a respirar, a concentrar-nos, a meditar, a crear, a relaxar-nos, etc.

Tot això es realitza en un ambient còmode i relaxat i amb un perfil lúdic i distès.

Perquè és tan important compartir?

El fet de treballar en parella, treballa tres aspectes que es traslladen després al pla subconscient (tan important per a crear bases sòlides):

- Postures en què el pare o mare és "base" o subjecció: reforça per al fill/a la seguretat, l'afecció i

  el suport que el pare o la mare suposa per al seu desenvolupament.

- També el fill/a suposarà en molts casos una ajuda perquè el pare o mare realitzi la postura, per

  la qual cosa reforça el seu paper dins de la família i la seva autoestima i generositat.

- En moltes ocasions les dues forces i treballs han d'estar coordinats en igualtat de condicions,

  suposant una recerca de l'equilibri, de pensar en el "altre" i tenir en compte "a l'altre", però

  també de confiar en l'altre.

Incloem a més exercicis específics per treballar les emocions mare/pare-fill/a, que es moguin en rols i plànols de comunicació diferents als que en molts casos estan acostumats. Això "trenca" vergonyes i uneix llaços.

Treballar la idea de "donar i rebre", saber donar i aprendre a rebre, ... En definitiva, compartir amb les persones que més ens importen.

L'expressió corporal és tan important com la verbal, de fet quan no és possible el diàleg, pot ser possible el contacte. Ioga significa unió, per això practicar ioga junts pot reduir la separació de distàncies generacionals. Les relacions s'estrenyen quan som capaços de compartir un espai i un temps junts per simplement obrir-se a experimentar.

Practicar Ioga amb els teus fills i filles et servirà també per recollir tècniques de relaxació i concentració de poder després practicar amb el teu petit/a, plantejant com un joc que tots dos coneixeu.

El Ioga en família és un moment de joc corporal, relaxació i creativitat.

Compartir amb els nostres fills i filles el plaer del moviment, l'expressió emocional i la recerca serena de calma i harmonia, farà una societat més pacífica i solidària.

AdobeStock_303644741.jpeg
AdobeStock_91919240.jpeg

A les sessions de Familioga, les presses i les preocupacions queden fora de la classe perquè neixi un ambient d'acompanyament, respecte i comprensió cap als petits i d'aquests cap als pares. El Familioga recull l’essència del ioga tradicional amb la particularitat que participa tota la família a través de tècniques que estan molt relacionades amb el joc, les cançons, etc. Són sessions molt dinàmiques i creatives que busquen la connexió pare/mare-fill/a.

 La base d'aquesta connexió rau precisament en el fet que, a diferència del ioga infantil, és una activitat per a tothom. Pares i mares participen de les propostes exactament igual que els petits.

 El Familioga es pot començar a practicar amb el nen a partir d'edats molt primerenques, pràcticament des que és un nadó. 

BENEFICIS

El Familioga actua i treballa en plans diferents, cadascun dels quals aporta una sèrie de beneficis al petit/a i també al pare i mare.

 

- Plànol físic: A nivell general, aquesta modalitat de ioga permet millorar i augmentar la flexibilitat i fortalesa. També hi ha una millora del reg sanguini i de les funcions cerebrals així com dels diferents sistemes del cos com el múscul-esquelètic i endocrí. Tal com marca la tradició del ioga, a través del moviment es pretén millorar la salut per, d'aquesta manera, poder desenvolupar-nos en altres aspectes de la vida.

 

- Plànol emocional: El fet de treballar en parella, en aquest cas, pare o mare i nen/a, permet treballar valors com el respecte, el lliurament o l'escolta. En aquestes sessions busquem que el nen/a escolti el seu propi cos i les seves necessitats personals, però també les del seu pare o mare i viceversa. Diríem que és una escolta cap a dins i també cap a fora.

 

GENERAR CONFIANÇA

Un dels valors que també es treballa dins del Familioga és la confiança mútua tant de l'infant cap a la figura materna o paterna com la de el pare o mare cap al seu propi fill/a.

 Dins d'aquest pla emocional, es treballen també tècniques de respiració per ajudar a la petita i als seus pares a suportar moments d'ansietat o enuig. Quan apareixen aquestes emocions, la respiració ens ajuda a mantenir la calma dins el caos extern que pugui haver-hi. Es realitzen senzills exercicis que després cadascú es pot portar a casa i practicar quan aflorin aquestes situacions.

El Familioga també pot ajudar a l'infant a superar possibles problemes de timidesa o d'aïllament.

 

- Plànol mental: La finalitat és afavorir la claredat mental, la concentració i estar en el moment present. En els petits és important entrenar la concentració, per no arribar a la dispersió quan es converteixi en adult i tenir els recursos en els moments en què hi hagi molt enrenou al seu voltant.

 

- Plànol espiritual: A un nivell més profund, el Familioga ajuda a despertar l'amor i respecte per un mateix i cap al món que l'envolta. Ioga significa unió, i això és el que es pretén. Primer la unió amb un mateix, després amb la família, el grup i finalment amb el món .

 

El Familioga busca, en tot moment, buscar un entorn de diversió per compartir. Cal buscar l'alegria profunda de la pràctica del ioga. Una sessió és com fer un assaig per després traslladar-lo i manifestar-ho en la vida.

AdobeStock_81882073.jpeg
images.jpg
bottom of page