top of page

Cada somriure és un èxit directe

CURS MINDFULNESS PER REDUIR L'ESTRES  

Mindfulness o Consciència plena a la vida diària 

Curs per a la salut emocional

En la hiperactivitat de la societat actual, de vegades patim una pressió contínua que fa que ens estressem i ens sentim constantment angoixats. Això fa que perdem la calma i que oblidem, més que mai, la nostra veritable naturalesa, serena i tranquil·la.

La pràctica de Mindfulness consisteix a recuperar aquesta calma intrínseca i ens aporta una visió més profunda, més àmplia i més rica de la realitat.

 

Què és Mindfulness?

El Mindfulness és la pràctica d’obrir-se al moment present, a través del cultiu de la presència i la compassió. 

Aquest curs ofereix una formació vivencial orientada a desenvolupar habilitats de regulació del malestar físic i emocional i de cultiu d’estats mentals positius. 

Les sessions consten de: meditacions guiades, exposicions teòriques i dinàmiques de grup experiències.

 

El curs requereix una dedicació diària de 30′ per practicar les meditacions guiades.

 

 

 

 

 

 

 

 

En aquest curs adquiriràs les bases d'una consciència plena i situada al present. Això requereix un canvi en la manera de viure, cap a l'experiència i l'acceptació sense judici de tot allò que passa.

El Mindfulness és la pràctica d’obrir-se al que estàs experimentant en el moment present, a través del cultiu de la presència i la compassió. Aquest curs ofereix una formació vivencial. Les sessions consten de pràctiques guiades, exposicions teòriques i dinàmiques de grup.

Objectius: Alleugerir el malestar associat a les emocions aflictives i a l'estrès negatiu i promoure estats mentals positius. Adquirir eines d’utilitat professional.

Programa del curs

Setmana 1 - Filosofia i fonamentació empírica del Mindfulness, Consciència plena i la pràctica del Mindfulness. Autoobservació i autoconeixement.

Exercicis: Avaluació Mindfulness; Auto-aplicació i auto-correcció de l’FFMQ; exploració corporal; com tenir atenció eficient en el dia a dia: desconnectar el "pilot automàtic”.

Setmana 2 - Fórmula Mindfulness i regulació emocional (experiència conscient i acceptació -reconèixer les coses tal com són-). Percepció des del judici o l’observació: Qui soc jo?.

Exercicis: respiració conscient; silenci mental; pràctica dels 3’; estratègies de regulació emocional des d’el Mindfulness.

Setmana 3 - Maneig de conflictes. Comunicació No Violenta. Reaccionar vs. Respondre. No jutjar. Autoestima. Relacions de presència i sintonia.

Exercici: Comunicació No Violenta: estratègies de comunicació intra/inter; escolta Mindfulness. Actuar amb consciència.

Setmana 4 - La reducció de l’estrès Gestió i lladres del temps. Teoria del lung.

Exercici: tècniques de Mindfulness (espai sonor, etc), respiració conscient i visualització; parar el temps; recursos d’autocuració.  

Setmana 5- Autocompassió: habilitat Mindfulness.

Exercicis: respiració conscient, centrament, consciència sensorial. Exercicis d’autocompassió per desenvolupar apego segur; Cultivar estats mentals positius.

Setmana 6- Mindfulness a l’ansietat; Aplicacions i exemples. Canvi cognitiu des de la perspectiva de Mindfulness.

Horari: dilluns 19-21h.

Inici: setembre 2022

Lloc: Centre de Ioga Shanti

Carrer d'Emili Cabañes, 20

08302 Mataró

Aportació: 180€ (6 sessions) *inclou material

Durada del curs: curs 6 setmanes.

Freqüència: un cop a la setmana.

Aforament: màxim 10 persones.

Imparteix el curs:

Lucia Rodríguez Brines (Psitam psicologia)

Psicòloga i instructora de Mindfulness .

Practicant de meditació des de fa 10 anys.

mindfulness-cursos-mataro2-e1551027564973.jpg
pexels-elina-fairytale-3822622.jpg
pexels-nataliya-vaitkevich-5201529.jpg
images.jpg
bottom of page