top of page

Aquesta vida és un regal

Curs de massatge infantil

El Massatge Infantil, és una antiga tradició que en moltes cultures es transmet de mares a filles. És un art que ajuda a establir connexions profundes entre el pare, la mare i el seu nadó.

A través de l'estimulació tàctil permet contactar d'una forma intensa amb el món corporal i emocional del nadó.

Les mans càlides i amoroses dels progenitors generen una comunicació especial, per mitjà del llenguatge que va més enllà del que es verbal i  físic; és un acte d'amor.

Des del naixement dels nadons necessiten ser tocats, acariciats. El contacte amb el cos de la mare els ajuda a començar una nova vida amb seguretat i confiança.

El Massatge Infantil facilita l'espai i el temps perquè s'estableixi un diàleg que beneficia tant a qui el rep com a qui el dóna. Realitzat amb freqüència, desperta l'interès pel plaer del tacte i la comunicació.

 

Un diàleg pell a pell

 

 

 

 

1. Tacte Nutritiu

La comunicació tàctil que s'estableix durant el massatge permet als pares i mares comprendre les necessitats del nadó i descodificar missatges expressats a través del seu cos, a través de la pell.

 

2.- Connexions neuronals

Els dos sistemes fonamentals, el nerviós i l'endocrí es posen en acció per  afavorir les connexions i la maduració física i psíquica del bebè a través del

tacte.

3.- Els sentits

En el moment del massatge s'estimulen tots els sentits, -el tacte, la veu, la vista i l'olfacte-. Elements tots ells imprescindibles per al establiment de vincles segurs amb els seus progenitors.

4.- Intim i de qualitat

El massatge brinda un moment íntim de gran qualitat entre els pares/mares i els seus fills, que afavoreix i consolida la relació familiar.

5.-To muscular

La pressió que s'exerceix en donar el massatge genera un diàleg tònic muscular. El nadó reconeix al pare o mare per la calor, el tacte, la diferent pressió que exerceixen les seves mans sobre el cos.

6.- Contacte primerenc i únic amb el pare i la mare

El contacte primerenc, respectuós i únic amb els dos progenitors, ajuda a  eliminar  les inseguretats i pors  que  solen  generar-se  en   els  primers  mesos després del naixement. Diferents investigacions i estudis amb rigor científic confirmen que el massatge té un efecte positiu en el desenvolupament saludable del nadó i revelen la necessitat del Tacte Nutritiu com a part fonamental en els primers anys de la vida.

Informació de la pàgina oficial de AEMI/IAIM

peuets lia amb cara mami tallada .jpg
masaje-infantil.jpg
masaje-infantil (1).jpg

Curs a càrrec de:
Clàudia Gimenez Mas
Formada a l'Associació Espanyola de Massatge Infantil.
Duració del curs 5 setmanes (Un dia per setmana)
Inici primer curs - 23 de Setembre 2019

images.jpg
bottom of page