El somriure que dónes sempre torna a tu.

JIN SHIN JYUTSU

L'any 1900, Jiro Murai, savi japonès pertanyent a una família amb una llarga tradició mèdica i afectat d'una malaltia terminal, aconseguia recuperar la salut realitzant un retir a la muntanya i servint-se tan sols de meditació, dejuni i la pràctica sistemàtica de diferents mudras (postures energètiques amb les mans). Arran d'aquesta experiència límit, Murai va desenvolupar el Jin Shin Jyutsu (L'art del Creador a través de l'home) com una poderosa eina que permet a la persona prendre consciència del seu cos, connectar amb la seva ànima i recuperar l'equilibri perdut mitjançant una cosa tan senzilla i a l'abast de tots com són les pròpies mans.

Avui el Jin Shin Jyutsu s'engloba dins de les teràpies que es basen en l'existència d'una energia vital, considerada una manifestació de l'energia universal que penetra en tot el que existeix i representa la força de la vida. Aquesta energia, que circula per tot el cos en diferents nivells o profunditats, hauria de fluir lliure i sense obstacles, ja que el seu bloqueig pot generar tensions que portin a la disharmonia i la malaltia.

 

El Jin Shin Jyutsu considera que el cos humà està recorregut per tres grans canals energètics i treballa sobre ells amb les mans, suau però fermament, per sobre de la roba i fins i tot de l'escaiola.

 

Per aquest art terapèutic ha un flux central principal, que discorre per un cercle oval i que baixa per la cara, coll i estèrnum, la zona abdominal i l'os púbic, per ascendir per la columna, tornar a passar per sobre del cap i descendir novament; i altres dos grans fluxos anomenats supervisors que neixen a la part interior dels genolls: el supervisor esquerre, que controla totes les funcions del cos del costat esquerre i que està relacionat amb el principi masculí, el temps, el passat, la lògica i el genètic, i el supervisor dret, que regeix les funcions del costat dret i que té a veure amb el principi femení, representant l'espai, el present, la intuïció i la regeneració.

 

Finalment, els fluxos mediadors diagonals, uneixen i harmonitzen la part esquerra del cos amb la dreta.

De la mateixa manera el JSJ considera que l'energia pren forma en el cos a través de diferents profunditats que van de la pell (1a profunditat) als ossos (5a profunditat), relacionades amb les diferents etapes vitals i òrgans i que es poden desequilibrar per emocions com ara la preocupació, la por, la còlera, la tristesa i l'excés de pretensió.

D'altra banda, identifica 26 panys de seguretat (esferes energètiques d'uns 15 cm. de diàmetre repartides pels canals esmentats) a través de les quals pot alliberar la energia estancada o millorar el seu flux.

 

Jin Shin Jyutsu - Com funciona?

 

Imagineu un ésser humà dins d'un marc compost per l'energia i la matèria. Si aquest marc es desestabilitza és obvi que el cos físic estarà afectat. Si el sistema energètic està en harmonia llavors la persona condueix una vida feliç, normal - lliure de malaltia. Si el sistema energètic s'alinea malament, el cos físic comença a sentir l'efecte, conduint als problemes de salut - a nivell emocional o mental. El sistema energètic es pot desharmonitzar de moltes maneres: com a herència hereditària, accident o trauma, clima, dieta, forma de vida, malaltia, actituds de la preocupació, por, còlera, tristesa i intentar ser quins no som.

 

Jin Shin Jyutsu posa en ordre el sistema d'energia, normalitza el flux de l'energia i crea un camí per al despertar del coneixement de l'harmonia completa dins d'un mateix i de l'univers. La majoria de la gent sent els avantatges immediatament i goig mentre s'ajuden a si mateixos o reben en qualitat de pacients. S'han donat casos que el pacient quan rep Jin Shin Jyutsu rememora fets o situacions passades que van allunyar de la seva vida fa molt i senten la necessitat de parlar-ho, plorar-ho, riure-ho o recordar-ho en silenci ... aquesta manifestació evident allibera al receptor durant el tractament i equilibra el flux de l'energia, retornant l'harmonia i alegria de viure trencant amb les pors i temors passats, presents i futurs.

Jin Shin Jyutsu harmonitza l'home treballant sobre 26 tancaments energètic repartits al llarg del cos, tant a la dreta com a l'esquerra. D'aquesta manera si un d'aquests tancaments es veu afectat per una sobrecàrrega d'energia provinent d'una actitud: com preocupació, tristesa, ràbia o còlera, por i pretensió s'interromprà l'harmonia natural del fluir de l'energia en el cos, donant peu a els primers símptomes a nivell de línia de cintura, línia de pit, línia de maluc ... i després a la manifestació de l'Etiqueta (malaltia) convertint-se en un projecte per Jin Shin Jyutsu, que treballarà per harmonitzar amb l'ús de tancaments, l'aplicació i combinació de fluxos treballats amb les nostres mans com úniques eines i fent ús de les puntes dels dits o palmells de les nostres mans.

Podem gaudir Jin Shin Jyutsu de dues maneres complementàries:

Rebent sessions:

Jin Shin Jyutsu es realitza aplicant suaument els dits sobre diferents punts específics de cos de la persona, coneguts com Panys d'Energia de Seguretat, mentre aquesta roman vestida i còmodament estirada a la llitera.

Una sessió dura uns cinquanta minuts aproximadament i no implica massatge, manipulació física, ni ús de substàncies.

Els resultats tant físics com mentals i emocionals que s'obtenen són sorprenents, consolidant-se a mesura que s'avança en les sessions.

 

Practicant Autoajuda:

Jin Shin Jyutsu és un camí d'autoconeixement i autoajuda. Cadascú pot ajudar-se a si mateix a gaudir de més equilibri i vitalitat. La Auto-Ajuda es pot aprendre en senzills cursos de dos dies de durada o bé seguint les instruccions personalitzades suggerides per part del Practicant qualificat durant les sessions.

 

Jin Shin Jyutsu és totalment compatible amb la medicina tradicional o amb qualsevol altra tècnica o teràpia, facilitant els processos curatius. Redueix els efectes de les emocions que entorpeixen la nostra salut. És efectiu per alliberar malalties de tot tipus (estrès, tensions, bloquejos ...) o simplement per millorar la nostra qualitat de vida.

 

No hi ha edat o condició especial per la seva pràctica. Tots ens podem beneficiar dels seus resultats.

Jin Shin Jyutsu - Les nostres Mans

 

Relacionant el sentiment o actitud que presentem a continuació; podem eliminar.lo si treballem cada dit, simplement es tracta d'embolicar suaument el dit en relació amb el que volem tractar.

 

 

Les indicacions no signifiquen que estiguis tenint seriosos problemes amb aquests òrgans, però sí, és un clar avís que les emocions que manifestes estan relacionades amb aquests òrgans, i el no harmonitzar i continuar vivint amb aquest tipus d'actituds o sentiments, podrien causar la malaltia com un últim crit de socors per modificar els nostres patrons de vida i alliberar-nos dels seus patiments. 

Amb el conocimeinto i l'aplicació de Jin Shin Jyutsu en la nostra vida sempre estarem fora de perill.

 

 

 

Mà dreta Neteja, és nit.

Mà esquerra Construeix, és dia.

Si interromps i no pots continuar amb tots els dits, és igual, després pots continuar amb els següents ..

Cinc minuts cada dit; mà esquerra pel dia i dreta a la nit.

Recorda abans de passar al següent dit, sentir el que estàs treballant, quan les palpitacions es fan cada vegada mes rítmiques algunes vegades tindràs la sensació que anéssin a esclatar, d'altres que no hi ha batecs ... fins que s'harmonitzen.

Resum gràfic per calmar emocions que ens afecten:

 

POLZE: estómac i melsa; ajuda a l'actitud de la preocupació (pensi en un nadó es xucla el dit polze, podria estara ansiós des de molt petit!) ... actua a nivell de la superfície de la pell. Digestions a nivell mental i físic ... .perdidas d'orina (relaciona amb pèrdua de control ...)

 

ÍNDEX: Actitud de la por, relacionat amb els músculs ... .. Oïda / Òrgans ronyó i de la bufeta (ens paralitzem, no som capaços de mantenir-nos ferms o en peu ...)

 

CENTRE dit cor o mitjà: La seva actitud és la Ràbia o Còlera i es relaciona amb el fetge (els ulls, la sang) i vesícula ... els ulls, la química de la sang; amb l'equilibri ...

 

ANUL·LAR: Es relaciona amb la tristesa i amb els òrgans de Pulmó i intestí gros ... .aspècto de la pell ... la presa de desicions,

 

Dit petit: Es relaciona amb l'actitud de pretendre o pretensió o aparentar ser una cosa que no sé és (lluitar, esforç) És plorant per dins, rient per fora. Els seus òrgans són el cor i l'intestí prim ... té a veure amb els ossos ....

 

CENTRE DE PALMELL: Reuneix  tot el que s'ha dit. Subjectant el centre del palmell de la mà es poden dur a terme moltes coses immediatament ... té a veure amb el diafragma ... .respiració-

Ioga Mataro - Yoga Mataro - Centre de Ioga Shanti